top of page
  • Black sabbat

kan ik geld lenen als ik op de zwarte lijst sta

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023

Als je op de zwarte lijst staat, betekent dit waarschijnlijk dat je in het verleden problemen hebt gehad met het terugbetalen van leningen of andere financiële verplichtingen. Dit kan je kredietwaardigheid aanzienlijk hebben aangetast en het kan moeilijk zijn om geld te lenen bij traditionele kredietverstrekkers.


Er zijn echter nog steeds enkele opties beschikbaar om geld te lenen als je op de zwarte lijst staat. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker die gespecialiseerd is in leningen aan mensen met een slechte kredietwaardigheid. Deze kredietverstrekkers kunnen hogere rentetarieven hanteren dan traditionele kredietverstrekkers, dus het is belangrijk om goed op te letten en te vergelijken voordat je besluit een lening af te sluiten.


Een andere optie is om een persoonlijke lening af te sluiten bij familie of vrienden. Dit kan echter leiden tot complicaties in de persoonlijke relaties, dus het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de terugbetaling en de voorwaarden van de lening.

Tot slot, voordat je besluit om geld te lenen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je financiële situatie stabiel genoeg is om de lening terug te betalen. Zorg ervoor dat je alle opties hebt overwogen en dat je een realistisch plan hebt om de lening terug te betalen voordat je een lening afsluit.


Juridisch is het alleszins zo dat een gereglementeerde kredietverstrekker geen consumentenkrediet mag verstrekken, en dit om u te beschermen. Daar is misschien wel een uitzondering op, namelijk lenen voor het behoud van zakelijke onroerende rechten; kortom het lenen om uw woning te behouden.


Bij de meeste kredietmakelaars kun je niet lenen als je op de zwarte lijst staat. Maar ben je wel zeker dat je op de zwarte lijst staat? Je kunt contact nemen de Nationale Bank om dit te weten; stuur een aangetekende brief + een copij van je identiteitskaart naar de NBB en je ontvangt het antwoord op enkele dagen tijd.

Bij HelloDeevie kun je helaas niet lenen als je op de zwarte lijst staat.


Kan een zelfstandige lenen als hij op de zwarte lijst staat?Als zelfstandige kun je in principe geld lenen als je op de zwarte lijst staat, maar het kan moeilijker zijn om een lening te verkrijgen omdat je inkomsten minder stabiel zijn dan die van iemand in loondienst.


Een optie is om een persoonlijke lening aan te vragen bij een gespecialiseerde kredietverstrekker voor ZEFLSTANDIGEN


met een slechte kredietwaardigheid. Het is belangrijk om te onthouden dat deze leningen hogere rentetarieven kunnen hebben dan traditionele leningen, dus je moet ervoor zorgen dat je de kosten goed begrijpt voordat je een lening afsluit.

Een andere optie is om een beroep te doen op alternatieve financieringsbronnen zoals crowdfunding, waarbij je een online campagne opzet en mensen vraagt om je te steunen door geld te doneren. Dit kan echter ook moeilijk zijn als je al op de zwarte lijst staat, omdat mensen mogelijk terughoudend zijn om geld te geven aan iemand die een slechte kredietwaardigheid heeft.

Tot slot is het belangrijk om te overwegen of je echt geld moet lenen als je al op de zwarte lijst staat. Het kan verstandig zijn om eerst je financiële situatie te verbeteren voordat je opnieuw geld leent, zodat je in de toekomst betere kansen hebt om een lening te verkrijgen tegen gunstigere voorwaarden.


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page