top of page
  • Black sabbat

hoe kan ik snel weten of ik op de zwarte lijst sta

Bijgewerkt op: 24 apr. 2023

https://leadtracker.eu/campaign/show/id/22/lang/nlOm er snel achter te komen of je op de zwarte lijst staat, kun je een kredietrapport aanvragen bij een van de kredietregistratiebureaus in België, zoals de Nationale Bank van België (NBB) of de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit kun je doen door een online aanvraagformulier in te vullen of een brief te sturen naar het bureau met de aanvraag van je kredietrapport.


Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de kredietregistratiebureaus om te vragen of je op de zwarte lijst staat. Houd er rekening mee dat je je persoonlijke informatie moet verstrekken om je identiteit te verifiëren voordat ze je informatie over je kredietgeschiedenis kunnen geven.


Houd er rekening mee dat het kredietrapport mogelijk niet onmiddellijk beschikbaar is en dat er kosten aan verbonden kunnen zijn om het rapport te verkrijgen. Daarnaast kan het tot vijf jaar duren voordat negatieve informatie van je kredietrapport wordt verwijderd, zelfs als je de openstaande schulden hebt afbetaald. Het is daarom belangrijk om je financiële verplichtingen tijdig na te komen om te voorkomen dat je op de zwarte lijst terechtkomt en om je kredietwaardigheid te behouden.


Een snelle wijze om zelf je situatie zoals die bij de CKP- van de Nationale Bank beschreven staat te bekomen is het gewoon zelf op te vragen via je computer. Je hebt dan je itsme nodig; of je identiteitskaart + je code daarvan.


Het gaat als volgt :


  • Je kunt een overzicht van uw persoonlijke leningen downloaden zoals die op de CKP van de NBB vermeld staan? Dit is erg makkelijk met uw itsme en via deze link https://aci.nbb.be./my.polic
  • U logt gewoon in met uw itsm ( of id-kaart) en dan moet u nog 2 of 3 keer klikken en de download start automatisch.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page