top of page

Hoe lang blijf ik op de zwarte lijst staan als alles afbetaald is

Bijgewerkt op: 21 jun.

Als je al je openstaande schulden hebt afbetaald, blijf je nog een bepaalde periode op de zwarte lijst staan, afhankelijk van de aard van de schuld en de duur van de achterstand. In België blijf je bijvoorbeeld maximaal één jaar op de zwarte lijst staan nadat je je achterstallige schulden hebt afbetaald.

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je op de zwarte lijst staat, dit kan worden opgemerkt door kredietverstrekkers en kan leiden tot hogere rentetarieven en minder gunstige voorwaarden voor toekomstige leningen en kredietlijnen.


Om je kredietwaardigheid te herstellen, is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met krediet en leningen. Betaal je rekeningen op tijd en houd je aan de voorwaarden van leningen en kredieten. Na verloop van tijd zullen je kredietwaardigheid en je score bij de kredietbeoordelaars verbeteren en wordt het gemakkelijker om krediet te krijgen tegen gunstigere tarieven en voorwaarden.


Om te weten hoelang je nog op de zwarte lijst zal staan kun je de CKP van de Nationale Bank zelf raadplegen:  • Je kunt

een overzicht van uw persoonlijke leningen downloaden zoals die op de CKP van de NBB vermeld staan? Dit is erg makkelijk met uw itsme en via deze link https://aci.nbb.be./my.polic

  • U logt gewoon in met uw itsm ( of id-kaart) en dan moet u nog 2 of 3 keer klikken en de download start automatisch.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page