top of page
  • kris9449

Wat is het jaarlijks kostenpercentage?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Het jaarlijks kostenpercentage, afgekort het JKP. U bent de afkorting wellicht al vaker tegengekomen. Maar elke keer stelt u zich de vraag: wat is dit nu juist? Dat is niet verwonderlijk, want het is niet makkelijk te begrijpen. We helpen u dan ook graag bij het begrijpen van dit concept.

Het JKP uitgelegd

Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) geeft de kostprijs van een lening weer. Dit beruchte percentage omvat alle verplichte kosten van de lening. Denk daarbij aan de rentevoet, maar bijvoorbeeld ook aan dossierkosten, eventuele schattingskosten en verplichte verzekeringskosten.

Als consument krijg je dus simpelweg te zien hoeveel jouw lening echt kost. Als je het JKP kent, ken je meteen alle kosten en moet je je geen zorgen meer maken over bijkomende kosten. Door het JKP kan je gemakkelijk verschillende leningen met elkaar vergelijken. Zo zal het JKP voor een autolening voor een nieuwe auto doorgaans lager liggen dan een persoonlijke lening zonder specifiek doel.

Verplichte weergave JKP door kredietverstrekker.

Elke bank en kredietverstrekker is verplicht het JKP weer te geven wanneer een consument een lening op afbetaling of een hypothecaire lening aanvraagt. Je zal het dus steeds gemakkelijk terugvinden wanneer je een lening wil aanvragen.


HelloDeevie helpt u graag verder. Bel ons op 052 50 69 20 en kom meteen de huidige tarieven te weten of vraag uw lening aan.


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page