top of page
  • kris9449

Wat is een renovatielening?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Ga jij binnenkort verbouwingen doen aan je woning? Wees dan goed voorbereid, want deze verbouwingen zullen ongetwijfeld een pak geld kosten. In dat geval gaat men op zoek naar een aangepaste financiering en is geld lenen vaak het eerste waaraan men denkt.

Wat is een renovatielening?

Een renovatielening ga je aan om verbouwingen te doen aan je woning. De renovatielening is feitelijk een lening op afbetaling, ook wel een persoonlijke lening genoemd. Je leent het bedrag dat je nodig hebt om de verbouwingen te doen en betaalt daarna elke maand hetzelfde bedrag af.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een renovatielening zijn dus min of meer hetzelfde dan die bij de lening op afbetaling. Bij de renovatielening is het echter ook belangrijk dat je een offerte van de aangekochte materialen of renovatiewerken kan voorleggen aan de kredietvertrekker.

Tip: Zorg ervoor dat de start van de renovatielening afgestemd is op de startdatum van de renovatie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het financiële plaatje.

Voordelen van een renovatielening

De renovatielening heeft twee voordelen. Je zal de renovatielening doorgaans snel verkrijgen omdat er geen tussenkomst van een notaris vereist is. Dit wil ook zeggen, geen notariskosten! Bovendien vraagt de kredietvertrekker geen waarborg, zoals een onderpand.

Waarvoor kan je de renovatielening gebruiken?

De renovatielening kan gebruikt worden voor grote en kleine verbouwingswerken aan de woning. We geven hierbij enkele voorbeelden:

  1. Een totaalrenovatie

  2. Binnen renoveren: een nieuwe keuken, parket, ingebouwde keukentoestellen, elektriciteit, schilderwerken,…

  3. Buiten renoveren: een nieuw terras, een zwembad, een veranda, zonnepanelen, tuinaanleg,...

Alle renovaties zijn dus toegelaten. Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigt om te starten aan de verbouwingen? Vraag dan uw renovatielening aan.


Indien u bijkomende informatie wil of uw lening liever telefonisch aanvraagt, kan u ons contacteren op 052/50.69.20


335 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page