top of page
  • kris9449

Wat is een autolening?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Vandaag de dag kan je bijna niet meer zonder auto. Maar de aankoop van een auto kost geld en is niet steeds gemakkelijk te financieren. Wanneer mensen een nieuwe auto aankopen, is een autolening vaak dé oplossing.

Definitie autolening

Een autolening is een lening waarmee je de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto, moto of ander voertuig kan financieren. In feite is een autolening een lening op afbetaling. Als je een nieuwe auto wenst te kopen, kan je het volledige bedrag van de aankoop lenen bij uw kredietvertrekker. De kredietverstrekker stort het bedrag daarna op uw rekening of rechtstreeks op de rekening van de garagist. Wat het makkelijkst is voor u! Na dat u het geld ontvangen heeft, betaalt u de lening maandelijks af.

Wat is het voordeel van een autolening?

De kostprijs van een autolening voor nieuwe auto’s of jonge tweedehandsauto’s is lager dan die van de gewone lening op afbetaling of persoonlijke lening. Dit wil zeggen dat de autolening een lager jaarlijks kostenpercentage (JKP) heeft dan de persoonlijke lening. Natuurlijk is dit niet geheel onverwachts, want de auto kan als borg staan voor de lening. Dit kan niet bij de lening op afbetaling.

Let op: Wanneer je een autolening wil aanvragen moet je de aankoopfactuur van het voertuig kunnen voorleggen aan de kredietverstrekker. Heb je geen aankoopfactuur? Dan zal het tarief minder voordelig zijn. Contacteer ons steeds voor de huidige tarieven.

Autolening voor nieuwe auto vs. tweedehandsauto

Er is zeker een verschil tussen aan autolening voor een nieuwe auto en een autolening voor een tweedehandsauto. Het grote verschillen tussen beide is het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Het JKP van een autolening voor nieuwe wagens ligt doorgaans lager dan het JKP van een autolening voor tweedehandswagens.

Ben jij van plan om jezelf een nieuwe auto aan te schaffen? Dan is de autolening een uitstekende keuze en hoeft u niet verder te zoeken. Ook bij HelloDeevie helpen we je graag verder bij de keuze van de juiste autolening.


Vraag nu uw autolening aan of contacteer ons telefonisch op 052/50.69.20

*Een autolening is een lening op afbetaling zoals omschreven in wetboek economisch recht.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page