top of page
  • Foto van schrijverHellodeevie

Verschillende vormen van geld lenen.

Bijgewerkt op: 8 apr.

In de zoektocht naar de geschikte lening kunt u al snel het gevoel krijgen dat u de bomen door het bos niet meer ziet. De banksector lijkt immers een ingewikkelde wereld met tal van moeilijke termen. Daarom hebben wij onze blog opgericht, zodat u wegwijs raakt in een sector die er is om u te helpen.


Wenst u meteen onze verschillende soorten leningen te ontdekken zonder de blogpost verder te lezen? Klik dan hier.


Vandaag de dag zijn er tal van verschillende vormen van geld lenen ter beschikking, zo wordt er een brede waaier aan kredieten aangeboden. Zelfs tussen de verschillende banken bestaan er verschillen.


Bij de ene bank leest u termen als persoonlijke lening en hypothecaire lening, hierbij kunt u zich waarschijnlijk nog enigszins iets voorstellen. De persoonlijke lening is immer eens lening die u kunt gebruiken voor uw persoonlijke uitgaven en de hypothecaire lening is een lening voor de aankoop van een onroerend goed. Tot zo ver was u waarschijnlijk wel al mee.


Maar wat dan als u voor andere doeleinden wil lenen?

U bent waarschijnlijk doorheen uw zoektocht naar de geschikte lening al termen als renovatielening, autolening of zelfs sociale lening tegengekomen. Als we deze lijn doortrekken kunnen we uiteraard voor elk doel een lening uitvinden, maar dat maakt het er natuurlijk niet overzichtelijker op.


In feite bestaan er maar drie soorten leningen:


1. De lening op afbetaling

Hierbij leent u een bedrag naar keuze waarbij u maandelijks een zelfgekozen bedrag terugbetaald gedurende een bepaalde periode. De lening op afbetaling staat synoniem voor de persoonlijke lening en kunt u dus gebruiken voor al uw persoonlijke uitgaven. Daarnaast omvat de lening op afbetaling ook alle 'fantasienamen' als bvb. renovatielening en sociale lening. Kortom, de lening op afbetaling is bedoelt voor al uw persoonlijke projecten/plannen waarvoor u geld nodig heeft.


2. De hypothecaire lening

De lening bedoelt voor de aankoop van een onroerend goed. Denk hierbij aan de aankoop van een woning, appartement of zelfs bouwgrond.


3. De autolening

Op zoek naar een nieuwe auto? Dan is de autolening de geschikte lening voor u.


Nu bent u voldoende geïnformeerd om uw lening aan te vragen aansluitend bij het doel van uw lening. Klik hier om uw lening aan te vragen via onze handige lening simulatie.Geld lenen


466 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page