top of page
  • kris9449

Kan ik geld lenen als ik zelfstandige ben?

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023

Wanneer u een eigen bedrijf wil starten of wil innoveren en investeren, heeft u extra budget nodig. Budget dat misschien niet steeds direct voorhanden is. Geld lenen is dan ook vaak het eerste waaraan men denkt. Lees in dit artikel meer over geld lenen als zelfstandige.


Geld lenen als zelfstandige

Net zoals bij particulieren kan u als zelfstandige leningen aangaan voor verschillende doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn leningen voor de aankoop van een bedrijfswagen, een bedrijfsgebouw of voor de financiering van machines. Naast deze drie voorbeelden zijn er uiteraard nog heel wat doelen waarvoor u een lening kan aangaan als zelfstandige. In de meeste gevallen zal men dan ook spreken van een investeringskrediet. Een investeringskrediet is een overkoepelende term en wil kortweg zeggen dat het een lening is om investeringen te financieren.


En natuurlijk moet u ook weten bij welke instantie u een lening kan aangaan als zelfstandige. Als zelfstandige kan u een lening aangaan bij banken of bij kredietverstrekkers, zoals HelloDeevie. Bij HelloDeevie helpen we u graag verder en hebben we verschillende mogelijkheden tot geld lenen voor zelfstandigen. Wanneer u contact met ons opneemt, helpen we u vlot verder.


Voorwaarden voor geld lenen als zelfstandige

Wanneer u geld wil lenen als zelfstandige moet u rekening houden met enkele voorwaarden. Deze voorwaarden zullen bij de meeste kredietverstrekkers van toepassing zijn, maar kunnen licht wisselen.

  1. U moet al enige tijd aan de slag zijn als zelfstandige.

  2. U moet uw inkomsten kunnen bewijzen.

  3. U heeft een aanslagbiljet van de inkomstenbelasting nodig van een compleet boekjaar.

  4. Uw officiële inkomsten moeten voldoende hoog zijn, want u moet de lening kunnen afbetalen.

Heeft u andere vragen met betrekking tot de lening voor zelfstandigen? Bij HelloDeevie kan u terecht voor al uw vragen. Indien u meteen een lening wil aanvragen kan u dit doen via ons online aanvraagformulier of telefonisch op 052/50.69.20.

288 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page