• HelloDeevie

Hoe weet ik of ik op de zwarte lijst sta?

Wanneer u één of meerdere leningen heeft lopen, is het de bedoeling dat u deze correct terugbetaalt. Als u uw lening niet terugbetaalt of te laat terugbetaalt dan moet uw kredietverlener dit melden aan de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank. Op dit moment komt u op de zwarte lijst van wanbetalers te staan.


U wil echter van die zwarte lijst geschrapt worden en liefst zo snel mogelijk. Dit gebeurt volledig automatisch en u hoeft er dus zelf niets voor te doen. Binnen de 8 dagen na de terugbetaling van uw schuld moet de kredietverstrekker dit verplicht melden aan de Centrale voor kredieten aan particulieren. Daarna blijft de wanbetaling wel nog 1 jaar geregistreerd.


Het is bovendien niet moeilijk om te weten te komen of u al dan niet op de zwarte lijst staat. En dat kan bovendien volledig kosteloos. Lees hier de 3 mogelijkheden:

  1. Via het internet. U heeft hierbij een kaartlezer nodig waar u uw elektronische identiteitskaart moet insteken.

  2. Door u rechtstreeks te wenden tot de loketten van de Nationale Bank. Breng je identiteitskaart zeker mee.

  3. U kan een brief verzenden via de post. In de envelop steekt u een kopie van de voor -en achterkant van uw identiteitskaart.

Nationale Bank van België

Centrale voor kredieten aan particulieren

de Berlaimontlaan 14

1000 Brussel


Is uw situatie uitzichtloos en kan u uw schulden maar niet terugbetalen? Bij HelloDeevie kunnen we u nog helpen indien u eigenaar bent van uw woning. Kijk op onze website voor meer informatie. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u het best nooit zo ver laat komen en u steeds goed informeert vooraleer u een lening aangaat. Bij HelloDeevie begeleiden we u graag persoonlijk en brengen we uw persoonlijke financiële situatie steeds goed in kaart.

304 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven