top of page

hergroeperen van leningen en kredieten via de groep alpha credit cetelem


Hergroepering van kredieten: zo werkt het bij Alpha Credit en Cetelem

Er wordt soms negatief gesproken over hergroepering van kredieten, maar is het echt iets om bang voor te zijn? Deze methode biedt namelijk vaak duidelijke financiële en administratieve voordelen. Hier is een overzicht van de voordelen en waar je op moet letten voordat je deze optie overweegt.

Wat is hergroepering van kredieten?

Veel mensen moeten meerdere leningen tegelijk afbetalen, zoals een autolening, persoonlijke leningen, en kredietkaarten. Hergroepering van kredieten betekent dat je al deze leningen samenvoegt in één enkel krediet. De looptijd, rentevoet, en maandelijkse aflossingen worden vastgelegd bij het afsluiten van het contract.

Voor wie?

Iedereen met consumentenkredieten, zoals persoonlijke leningen, renovatieleningen, autoleningen, en kredietkaarten, kan een hergroepering van kredieten aanvragen.


Waarom? Verlagen schuldenlast

De belangrijkste reden om kredieten te hergroeperen is het verlagen van de schuldenlast door de looptijd aan te passen, wat resulteert in lagere maandelijkse aflossingen. Dit vereenvoudigt ook de administratie omdat je nog maar één maandelijkse betaling hebt.Waar moet je op letten?

Als de lopende kredieten bijna zijn afbetaald, is hergroepering vaak niet voordelig. Ook kan een hogere rentevoet na hergroepering de kosten verhogen. Het is essentieel om alle factoren in overweging te nemen en samen met de financiële instelling de cijfers te bekijken voordat je een beslissing neemt.

Wat moet je doen?

De instelling die de hergroepering aanbiedt, regelt meestal alles. Vaak is er een specialist die je dossier beheert, wat het proces eenvoudiger maakt. Deze expert zorgt voor de administratieve aspecten en de formaliteiten voor de ontbinding en terugbetaling van de oude leningen.

Voor meer informatie en andere artikelen, kun je terecht op onze blogs hier.64 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page