• HelloDeevie

Wanneer kan ik geld lenen bij melding op de zwarte lijst?

U bent onlangs te weten gekomen dat u gemeld bent op de zwarte lijst. Dat is zeker geen schande. Bij een financieel dipje overkomt het niet alleen u, maar ook vele anderen. Lees hieronder wanneer u wel of niet geld kan lenen als u gemeld staat op de zwarte lijst.


Op de zwarte lijst en een lening op afbetaling

Een vermelding op de zwarte lijst is erg vervelend. Met een vermelding op de zwarte lijst kan u bij de meeste kredietverleners geen nieuwe lening meer aanvragen. Elke kredietverlener heeft immers toegang tot de zwarte lijst en is verplicht om deze te raadplegen vooraleer ze u een lening kunnen toekennen. Op deze manier beschermen ze zowel de consument als de kredietverlener. Een lening aanvragen zoals u gewoonlijk doet zal dus zo goed als onmogelijk zijn.


U bent eigenaar en bent gemeld op de zwarte lijst

In veel gevallen zal u dus bij geen enkele kredietverlener nog terecht kunnen voor een lening, maar bij HelloDeevie geven we u een tweede kans. Wij hebben een formule uitgewerkt, waardoor wij u toch kunnen helpen bij een melding op de zwarte lijst. Er is slechts 1 voorwaarde: u moet eigenaar zijn van een woning. Meer informatie vindt u op onze website.


Hoe geraak je van de zwarte lijst af?

Bent u geen eigenaar? Verlies de moed dan niet. Je geraakt er hoe dan ook wel af. Wanneer je netjes je schulden afbetaalt hebt, is de kredietverlener verplicht om de Centrale voor kredieten aan particulieren binnen de 8 dagen hiervan op de hoogte te brengen. Daarna blijft uw naam nog 1 jaar op de zwarte lijst gemeld. Na een jaar verdwijnt uw naam automatisch.


Betaalt u uw schulden niet af? Dan zal uw naam 10 jaar op de zwarte lijst blijven staan. Zo ver laat u het dus beter niet komen. Betaal uw schulden vandaag nog af en neem het heft weer in eigen handen.

150 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven